Google – грижа към бременните и майките

19 10 2007

google.jpgpregnancy.jpg

Един от нашите собственици тази нощ ми е изпратил линк към видеорепортаж, в който се разказва за политиката на Google по отношение на бременните и майките. Заглавието е At Google, it pays to be pregnant http://link.brightcove.com/services/link/bcpid86195573/bclid86272812/bctid1258038645.

Темата е разгледана на фона на често срещаните практики в повечето компании да не се наемат на работа бременни жени. На мен често кандидатки са ми се оплаквали, че им задават по време на интервю въпросите: „А вие бременна ли сте? Ще раждате ли скоро?“ Това освен че е дискриминация, разваля имиджа на компаниите като работодател.

Разбира се, не всички можем да сме като Google, защото най-малкото не всички компании могат да се похвалят с подобни финансови резултати. Ако в Google могат да си позволят стая за масаж за бременни и майки, да отделят паркинг места за бременните жени, за да улеснят достъпа им до работното място, да плащат допълнителни пари по време на първите месеци от раждането, то ние може би не можем да направим всичко това, но дори една малка част би била добра стъпка.

В нашата компания например въведохме бонуси за раждане на дете и за сключване на граждански брак и това се прие много добре от хората.

Коментарите бяха: „Това наистина е социално отговорна позиция, особено в ситуация, когато работодателите все по-трудно намират качествени хора“.  


Действия

Информация

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s
%d bloggers like this: